Group homeCareersBusiness Controller
20 March 2023

Business Controller

Location
Rotterdam, The Netherlands

Area of expertise
Finance

Employment
Fulltime

Contract
Temporary/Permanent

Ben je gepassioneerd door Finance en wil je graag werken voor een internationaal bedrijf dat gericht is op technologie, groei, circulariteit en het creëren van een duurzame toekomst? Dan is een baan bij Blue Phoenix Group wellicht iets voor jou!

Functieomschrijving
Je bent in deze functie verantwoordelijk voor een effectieve inrichting en uitvoering van de financiële administratie, de coördinatie van de planning, budgettering en rapportage over maand- en kwartaalcijfers van meerdere operationele bedrijfsonderdelen binnen Blue Phoenix Group. Het werk staat in het teken van o.a. de volledigheid en de juistheid van de cijfers, de interne/externe reviews, verslaglegging, de financiële analyses (management accounting) en de impact van business ontwikkelingen op rapportages en verslaglegging.

Het bedrijf heeft verschillende vestigingen. Je thuisbasis is het kantoor in Rotterdam. Daarnaast zul je regelmatig (gemiddeld 1 dag per week) in Assendelft werkzaam zijn bij één van de operationele bedrijfsonderdelen. Je bent actief betrokken bij het specifieke bedrijfsonderdeel en werkt veel samen met collega’s die inhoudelijk bij de business betrokken zijn. Je komt met voorstellen tot verbetering, nadat je een gedegen analyse hebt gedaan.

Een aanzienlijk deel van je tijd besteed je aan het rapporteren aan het management en de directie op het gebied van de financiële huishouding binnen de operationele bedrijfsonderdelen. Je bent in staat adequaat te reageren op vragen vanuit het management en de directie en hen actief te informeren en adviseren betreffende financiële vraagstukken, kostprijzen en tarieven. Je stelt de maand-, kwartaal- en jaarlijkse financiële en non-financiële rapportages op (o.a. liquiditeiten, KPI’s), analyseert deze. Ook draag je bij aan de voorbereiding van het samenstellen van de (geconsolideerde) jaarrekeningen en de fiscale aangiftes. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het toetsen en bewaken van de realisatie van het financieel-economisch beleid en de financiële doelstellingen van de organisatie en je adviseert indien bijsturing noodzakelijk is. Tevens monitor en bewaak je de geld-goederenbeweging als onderdeel van het bredere inrichten en beheersen van de AO/IC. Verder draag je zorg voor het opstellen en indien noodzakelijk bijstellen van (deel)begrotingen en (liquiditeits)forecasts.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde financiële opleiding (bedrijfseconomie, accountancy of controlling richting) op HBO+/WO niveau.
 • Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van de branche is een pre.
 • Vaardig in het werken met financiële software en met Excel. Ervaring met Finance & Operations (F&O) van Microsoft Dynamics 365 is een grote pre.
 • Kennis van Power BI is een pre.
 • Je hebt ervaring met goederen stromen en vreemde valuta.
 • Je hebt kennis van interne en externe regelgeving over financiële verslaglegging.
 • Je hebt kennis en inzicht in de administratieve en bedrijfseconomische processen en inrichting.
 • Jouw beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend.

Persoonskenmerken
Vanzelfsprekend ben je cijfermatig sterk onderlegd en werk je nauwkeurig, procesmatig, gestructureerd, goed georganiseerd en heb je oog voor detail. Je bent daarnaast een daadkrachtige persoon die verantwoordelijkheid durft te dragen. Je bent nieuwsgierig en communicatief sterk. Je bent integer en onafhankelijk.

Vanuit een natuurlijke interesse ben je goed in staat om verbanden te leggen, gegevens te doorgronden en te interpreteren en van daaruit conclusies te trekken. Hierdoor stel je opbouwend kritische vragen, neem je anderen mee in jouw ideeën en ben je een gesprekspartner voor het management en de directie. Je denkt vanuit kansen, mogelijkheden en verbetering.

Je hebt inzicht in de dynamiek van bedrijfsprocessen en snapt de invloed die wijzigingen hierin hebben. Een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht stellen je in staat overzicht te houden en tijdig te anticiperen op mogelijke knelpunten. Je overziet het grote geheel, maar verliest belangrijke details niet uit het oog.

Je werkt op een toegankelijke, motiverende wijze samen. Hierbij ben je erop gericht samen de gestelde doelen te behalen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie.

Wat bieden wij

 • Een zelfstandige baan binnen Finance, met focus op controlling en accounting, gevestigd in Rotterdam en regelmatige aanwezigheid in Assendelft.
 • Training on the job en goede begeleiding van ervaren finance professionals.
 • Een dynamische en veranderende omgeving met (toekomstige) mogelijkheden voor internationale opdrachten.
 • Een open en informele cultuur.

Interesse
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk met jouw CV via email naar: recruitment.eu@bluephoenix-group.com