HomeCareersChemical Production Engineer
   23 March 2021

   Chemical Production Engineer

   Location
   Rotterdam, The Netherlands

   Area of expertise
   Operations

   Employment
   Fulltime

   Contract
   Permanent

   Blue Phoenix Group is marktleider in het verwerken van bodemas. Door verbranding van o.a. huisvuil wordt energie geproduceerd in de vorm van warmte en elektriciteit. Na de verbranding blijft (bodem)as over. Deze bodemas bevat diverse metalen (ijzer, aluminium, koper, zink) maar het grootste deel bestaat uit mineralen. Door de bodemas met de modernste technieken te verwerken, maken we zowel de metalen als mineralen weer toepasbaar voor gebruik in diverse economische sectoren. Wij zijn een jonge dynamische organisatie, actief in Nederland, United Kingdom, Frankrijk, Duitsland, United States, Singapore en Australië. De gepatenteerde technologie is 10 jaar geleden ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

   Elemetal is een dochteronderneming van Blue Phoenix Group, een jong hightechbedrijf opgericht in 2009 als een spin-off van de TU Delft. Vandaag de dag hebben we een grote expertise opgebouwd in het scheiden van moeilijke afvalstromen doormiddel van chemische, hydrometallurgische en fysische (scheidings)technieken. Uw niet op te werken afvalstromen zijn onze uitdaging. In onze nieuwe demonstratiefabriek in de Botlek winnen wij zink terug uit verschillende afvalstromen waaronder residuen van afvalenergiecentrales. Vanaf juni 2021 zal er een nieuwe innovatieve productielijn in gebruik worden genomen waarbij verschillende zinkderivaten worden geproduceerd.

   Visie/Missie
   Wij geloven in een wereld dat zich richting een duurzaam gebruik van energie en grondstoffen beweegt die een oneindig hergebruik mogelijk maakt van deze middelen. Elemetal heeft de missie om tot deze visie bij te dragen door het sluiten van metaalkringlopen middels het gebruik van hyrdometallurgische technologieën voor de extractie van metalen en mineralen uit afvalstromen.

   FUNCTIEPROFIEL CHEMICAL PRODUCTION ENGINEER

   Doel functie
   Draagt zorg voor de ingebruikname, dagelijkse operatie en optimalisatie van een nieuwe demonstratiefabriek om zink terug te winnen uit de residuen van afvalenergiecentrales en andere secundaire afvalstromen.

   Plaats in de organisatie
   Rapporteert aan de Productie Manager Elemetal. Zal ook gevraagd worden om het aansturen van derden op locatie op zich te nemen.

   Functiebeschrijving
   Als proces en productie engineer ben je verantwoordelijk voor het opstarten, opereren en optimaliseren van onze demonstratiefabriek. Er zal van je gevraagd worden om in de dagelijkse productie mee te lopen en procesoperators aan te sturen. Er kan van je gevraagd worden in ploegen te draaien. Met het projectteam zorg je ervoor dat alle processen en bijbehorende kennis gewaarborgd blijft en doorontwikkeld wordt. Daarnaast zullen bepaalde productietargets behaald moeten worden.

   Je overziet het complete proces en zorgt ervoor dat de productie draaiende blijft. Hierbij komen o.a. de volgende aspecten kijken: productieplanningen bijhouden, onderhoud aan de fabriek voorbereiden en uitvoeren, laboratorium analyses, interpreteren van deze analyses en de verschillende procesparameters en productiegetallen. Als proces en productie engineer ben je betrokken bij de optimalisatie van productieprocessen en bedrijfsvoering Je adviseert de rest van de operationele afdeling zodat de kwaliteit van de installaties zodanig blijft dat de performance voldoet aan de daarvoor gestelde vereisten.

   Er wordt van je verwacht dat je kunt samenwerken met mensen op verschillende niveaus en met verschillende achtergronden. Ook wordt van je verwacht dat je bij het bedenken van verschillende trajecten het zakelijke aspect niet uit het oog verliest. Je wordt geacht relevante technische kennis te hebben, creatief te kunnen denken en innovatief te kunnen zijn. Naast jouw projectteam werk je ook samen met andere partijen, zowel intern als extern.

   QHSE (Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid, Milieu)
   QHSE is de verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie. Elke medewerker dient zich te houden aan de algemene QHSE regels en voorschriften. Daarnaast dient elke medewerker zich te houden aan de specifiek en aanvullende geldende QHSE regels en voorschriften voor de verschillende werklocaties. Om de gezondheid en veiligheid te verbeteren is het van groot belang dat Near misses en incidenten, maar ook schades, afwijkingen en verbetervoorstellen direct worden gemeld aan de direct leidinggevende. Werk altijd op basis van risicoherkenning en risicobeheersing.

   Taken en verantwoordelijkheden

   • Het opstarten en in operatie houden van de fabriek
   • Bedient veilig en verantwoord en stelt zo nodig apparatuur en besturingselementen bij van het productieproces;
   • Voert kwaliteitscontroles uit op proces en/of product;
   • Plant (licht) en coördineert onderhoud aan productiemachines;
   • Optimaliseert procesverloop en/of product;
   • Houdt overzicht van het productieproces;
   • Houdt de productielocatie en de installatie schoon;
   • Het verzamelen en analyseren van data
   • Het vertalen van de productieresultaten naar een volgende industriële opschaling van het proces
   • Heeft oog voor een veilige werkomgeving voor zichzelf en zijn collega’s;
   • Meldt near misses, incidenten, schades en afwijkingen direct aan de leidinggevende.


   Functie-eisen

   • Bachelor/HBO werk- en denkniveau: Chemische Procestechnologie/Werktuigbouw /Grondstofverwerking/ Recycling/ Metallurgie en aanverwante richtingen
   • Hands-on mentaliteit, in staat om prioriteiten te stellen
   • Zelfstandig, resultaatgericht, flexibel
   • Team spirit, goed kunnen samenwerken met verschillende disciplines
   • Overtuigend kunnen zijn wanneer nodig
   • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

   Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

   Certificaten

   VCA-VOL

   Competenties

   • Analytisch vermogen
   • Creatief vermogen
   • Samenwerken
   • Kwaliteitsgericht
   • Stressbestendig
   • Adviesvaardig

   Aanbod
   Elemetal bied je een uitdagende voltijdbaan (40 uur/week) met een dynamische omgeving met volop mogelijkheden om je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een passende beloning en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Startdatum in overleg maar bij voorkeur per 1 mei of 1 juni. Solliciteer naar deze functie door je CV en applicatie te sturen naar info@elemetal.eu of door te bellen naar +31 6 83631845 en naar Bert-Jan Kuipers te vragen.