Group homeCareersPlant Manager
16 April 2021

Plant Manager

Location
Assendelft,The Netherlands

Area of expertise
Operations

Employment
Fulltime

Contract
Temporary/Permanent

Ben jij een ervaren Plant Manager die een uitdaging niet uit de weg gaat? Kom je uit een heavy manufacturing omgeving, bijvoorbeeld metaal, afval of recycling en heb je affiniteit met de circulaire economie? Kom dan werken bij Blue Phoenix Group! 

Wat ga je doen?

In Assendelft staat de grootste bodemas wasinstallatie ter wereld waarbij 600.000 ton per jaar wordt verwerkt. De installatie is in 2019 gebouwd en sinds een klein jaar operationeel. Jij bent verantwoordelijk voor het functioneren van de gehele plant in Assendelft. Jouw collega’s hebben veel kennis van de techniek en productieprocessen, jij richt je meer op de werkprocessen, de bedrijfskundige kant en de aansturing van het team. Je legt verantwoording af aan het MT van Blue Phoenix.

Jouw belangrijkste doelstelling is het behalen van de jaarlijkse productietargets conform OPEX-budget. Tijdens de tweewekelijkse MT-meeting presenteer je actuele cijfers en statistieken betreffende budget, resultaten, kosten en prognoses. De focus ligt op het verbeteren van EBITA. Ook in de tussentijd heb je relevante informatie paraat, maak je rapportages en beantwoord je vragen vanuit het MT. De plant zit na de opstartfase nu in de optimalisatiefase. Met het MT spar je over mogelijke verbeteringen in de breedste zin van het woord. Dit kan zijn op organisatorisch, financieel of technisch gebied, maar ook qua veiligheid en kwaliteit. 

Daarnaast bouw je aan een stabiel en gemotiveerd team. Je geeft direct leiding aan het operations team, bestaande uit een maintenance manager, productiemanager en quality manager. Daarnaast ben je op laagdrempelige wijze toegankelijk voor alle medewerkers van de plant, die met problemen, vragen of ideeën bij je kunnen komen. Je bent een belangrijke bewaker van de cultuur binnen de organisatie en de drijvende kracht binnen de plant. 

Jij bent de schakel tussen het MT en de werkvloer. Je zet budgetten om in productie, maakt verbeterplannen en neemt de rest van de organisatie hierin mee. Jouw focus ligt steeds op het verder optimaliseren van het functioneren van de plant. Je zorgt dat je verbinding houdt met de medewerkers, hen betrekt bij de verbeterplannen en draagvlak creëert waarbij heldere communicatie voorop staat.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het naleven van relevante wet- en regelgeving en bedrijfsregels op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. 

Functie-eisen

  • Afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur Werktuigbouwkunde, Procestechniek of Chemische technologie;
  • Ervaring als operationeel verantwoordelijke in een relevante productieomgeving, bijvoorbeeld: baggerindustrie, recycling, milieutechniek, betonindustrie, GWW of bodemreiniging;
  • Ervaring met de opstart van een nieuwe plant of met Continuous Improvement;
  • Woonachtig in NoordHolland;

Persoonskenmerken

Je bent een stevige persoonlijkheid en een natuurlijk leider met uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Je kunt en durft snel, maar doordacht, beslissingen te nemen en daarvoor in te staan. Leidinggeven doe je op ontspannen, maar duidelijke manier en je bent in staat uiteenlopende menstypen aan te sturen. Je bent een people manager die met energie en enthousiasme anderen motiveert en tegelijkertijd structuur weet aan te brengen en helder communiceert. Je zet mensen in hun kracht, stimuleert ze het beste in zichzelf naar boven te halen en eigen verantwoordelijkheid te nemen.Je bouwt sterke banden op met je direct reports en het operationele team. Tegelijkertijd stuur je met je team op resultaten, kwaliteit en het continu verbeteren van processen een heb je de nodige vasthoudendheid om dit uit te voeren. 

Je bent gedreven om resultaten na te streven op een hoog niveau en jouw analytisch vermogen stelt je in staat snel overzicht te krijgen en te zien waar verbetering mogelijk is. Deze informatie zet je soepel om in bruikbare rapportages en verslagen. Je hebt voldoende financiële basis om hierover te kunnen sparren met het MT. Vervolgens maak je hierin vlot de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk en zet je budgetten om in concrete plannen. Je hebt de helicopterview en het natuurlijk overwicht om op de juiste momenten effectief op te treden. Bij onverwachte situaties reageer je adequaat, schakel je snel en ben je oplossingsgericht. Je bent flexibel in je werk aanpak en stelt prioriteiten op de juiste manier om te zorgen dat anderen hun werk op een efficiënte manier uit kunnen voeren. Je straalt met je team de nodige professionaliteit uit zowel intern als extern. 

Je voldoet aan Blue Phoenix beleid en procedures en er is een effectieve communicatie met je lijnmanagers om ervoor te zorgen dat bepaalde issues op een hoger niveau worden opgelost. Je rapporteert alle afwijkingen in het proces aan het MT. 

Je bent het grote voorbeeld als het gaat om het voldoen aan regels en kwaliteit. Je zorgt dat de site voldoet aan alle wet- en regelgeving (denk aan Veiligheid, Gezondheid, Milieu& Arbo) door je team hierop continu op te blijven trainen. Om dit te doen zet je maandelijkse Health & Safety meetings op en zorg je dat er interne checks/audits plaatsvinden om dit te borgen. Je bent het aanspreekpunt voor auditoren en overheidsinspecties op het moment dat zij een inspectie komen doen.