HomeCareersMaintenance Manager
   27 January 2021

   Maintenance Manager

   Location
   Assendelft, The Netherlands

   Area of expertise
   Operations

   Employment
   Fulltime

   Contract
   Permanent

   Innovatieve technieken – circulaire economie – operationeel meewerkend
   Beschik jij over de combinatie van procesmatig werken en verbinding maken met mensen? Heb je wat met duurzaamheid? En ben je wel in voor een uitdaging waarbij je jouw talenten, kennis en ervaring in kunt zetten en een flinke verbeterslag kunt maken binnen een toekomstgericht bedrijf? Lees snel verder!

   Jouw rol
   Je vervult een voor Blue Phoenix nieuwe rol waarin je verantwoordelijk bent voor het onderhoud voor de vestiging in Assendelft. In Assendelft staat de grootste bodemas wasinstallatie ter wereld waarbij 600.000 ton per jaar wordt verwerkt. De installatie is in 2019 gebouwd en sinds een klein jaar operationeel. Je krijgt uitgebreid de ruimte om je de specialistische processen eigen te maken en er zijn collega’s met veel kennis op wie je terug kunt vallen met vragen.

   Jouw rol is in de volgende hoofdtaken te verdelen;

   • de dagelijkse aansturing van het onderhoudsteam,
   • verantwoordelijk voor de onderhoudsplanning, inclusief aanschaf en beheer van onderdelen,
   • het begeleiden van verbeterprojecten,
   • het vastleggen en structureren van onderhoudsprocessen.

   Je werkt nauw samen met de manager productie en de operators om processen optimaal op elkaar te laten aansluiten. Op de plant leg je verantwoording af aan de plantmanager.

   Dagelijkse aansturing
   Je geeft leiding en/of sturing aan twee vaste medewerkers en een ruime schil aan ingehuurde gespecialiseerde onderaannemers. Met veel van hen is een relatie opgebouwd die je warm krijgt overgedragen. Elke twee weken is er een onderhoudsdag, die jij coördineert en plant. Je zorgt dat de juiste onderaannemers aanwezig zijn, instrueert en begeleidt hen en zorgt dat ze de juiste werkzaamheden verrichten.

   Onderhoudsplanning
   Om de jaardoelstellingen te kunnen behalen dienen de installaties in een goede staat van onderhoud te verkeren en te blijven. Het planmatig organiseren en bewaken van het 1e en 2e lijns onderhoud is één van jouw hoofdtaken. Het systematisch beheren van de kritische spareparts en slijtdelen is hiervoor noodzakelijk.

   Verbeterprojecten
   Natuurlijk kan er nog van alles verbeterd worden aan deze vrij jonge installatie en hier ligt dan ook een grote uitdaging. Aan jou de taak om met voorstellen te komen hoe het proces stabieler (met minder storingen/downtime) kan operereren. Deze voorstellen kunnen leiden tot ombouwprojecten en mogelijk grote investeringen waarvan jij de trekker zal zijn. Zoals altijd moet er een goede balans zijn tussen de productie en het onderhoud. Aan jou de uitdaging om, op een plezierige doch strak georganiseerde wijze, de samenwerking met de productieafdeling op te zetten en in te vullen.

   Vastleggen en structureren
   Jij gaat aan de slag met het creëren van overzicht en duidelijkheid door structuren, processen en werkwijzen in kaart te brengen, te optimaliseren en vast te leggen. Onderhoudsprocessen maak je visueel, de administratieve handelingen meer gestructureerd en overzichtelijker en planningen worden geoptimaliseerd. Je zorgt dat je verbinding maakt met de medewerkers, hen betrekt bij de verbeterplannen en draagvlak creëert waarbij heldere communicatie voorop staat. Ook leg je scheidingen van taken en verantwoordelijkheden vast en begeleidt en coach je medewerkers bij hun werk.

   Kortom: door jouw proactieve en gestructureerde manier van werken, ontstaat een goed georganiseerde onderhoudsorganisatie met overzicht en rust met als gevolg daarvan meer efficiëntie en werkplezier!

   Functie-eisen

   • Afgeronde MTS / HTS-opleiding;
   • Ervaring met de toegepaste technieken zoals pompen, hydrocyclonage, natte zeeftechnieken, transportbanden, feeders, metaalterugwinning, indikkers, ontwateringstechnologie en fysisch/chemische waterzuivering;
   • Ervaring met het aansturen van een technische dienst;
   • Woonachtig in Noord Holland;

   Persoonskenmerken
   Je bent een people manager die met energie en enthousiasme anderen motiveert en tegelijkertijd structuur weet aan te brengen en helder communiceert. Je houdt van de combinatie van theorie en praktijk en staat zelf ook graag “met je voeten in de klei”.

   Door je brede technische kennis ben je in staat de complexe processen binnen de installaties te doorgronden en eigen te maken. Na de uitgebreide inwerkperiode heb je de potentie en interesse uit te groeien tot de technisch expert van de installatie. Over alle details, informatiestromen, betrokken partijen en belangen weet jij het overzicht te houden en kom je tot realistische planningen. Je bent in staat processen in te richten en te bewaken. Hierbij ben je proactief en zorg je dat zaken soepel verlopen waarbij ruimte is te anticiperen op onverwachte situaties.

   Je maakt graag verbinding met mensen, weet het beste in anderen naar boven te halen, bent toegankelijk, betrouwbaar en voorspelbaar ‘omdat je zegt wat je doet en doet wat je zegt’. Je werkt graag samen met anderen en bent je ervan bewust dat je andere nodig hebt om ‘de klus te klaren’. Toch ben jij ook degene die de beslissingen neemt, want je weet waar het over gaat en bent in staat de lijnen uit te zetten.

   Werken bij Blue Phoenix Group
   Dit is waar Blue Phoenix Group voor staat:

   De as in ons bedrijf komt van energiebedrijven die afval verwerken. Deze zogenaamde waste-to-energy fabrieken doen er alles aan om zoveel mogelijk uit afval te halen. Ondanks dat blijft er uiteindelijk as over als residu. Als dit residu niet wordt gerecycled, wordt het meestal begraven op een stortplaats.

   Bij Blue Phoenix Group, zien we stortplaatsen niet als de eindbestemming voor asresidu. Nee, we zien nieuwe kansen. We zien materialen om gebouwen mee te bouwen, snelwegen en bestrating aan te leggen. We zien metalen voor nieuwe auto’s, computers en mobiele telefoons. En we zien een toekomst waarin waste-to-energy volledig circulair is.

   Bij Blue Phoenix Group zijn we ervan overtuigd dat er niet zoiets bestaat als afval. Met een gepassioneerd team helpen we wereldwijd waste-to-energy bedrijven om te recyclen wat onmogelijk te recyclen lijkt te zijn. We staan niet alleen in deze missie en bundelen krachten waar we dat kunnen. We werken nauw samen met fabrieken, makers van overheidsbeleid, toezichthouders, engineers en wetenschappers. Samen kunnen we een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld.


   “We zijn Blue Phoenix werkend aan een duurzame toekomst.”

   Interesse
   Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.
   Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de website www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.