HomeCareersManager Production
   27 January 2021

   Manager Production

   Location
   Assendelft, The Netherlands

   Area of expertise
   Operations

   Employment
   Fulltime

   Contract
   Permanent

   Circulaire economie – innovatieve technieken – operationeel meewerkend
   Ben jij een hands-on persoon die naast de techniek graag met mensen bezig is? Haal jij voldoening uit het maximale uit mensen én uit de productie halen? Heb je daarnaast iets met duurzaamheid? En ben je wel in voor een uitdaging waarbij je jouw talenten, kennis en ervaring in kunt zetten binnen een toekomstgericht bedrijf? Lees snel verder!

   Wat ga je doen?
   In Assendelft staat de grootste bodemas wasinstallatie ter wereld waarbij 600.000 ton per jaar wordt verwerkt. De installatie is in 2019 gebouwd en sinds een klein jaar operationeel. Jij vervult een voor Blue Phoenix nieuwe rol waarin je na een uitgebreid inwerktraject verantwoordelijk wordt voor dagelijkse aansturing van het productieteam op de vestiging in Assendelft. Het team bestaat uit 4 shiftleaders die aan jou rapporteren en zelf elk een team van 20 operators aansturen, verdeeld over een waterzuivering en scheidingsplant. Er wordt gewerkt in twee ploegen, zelf werk je in dagdiensten waardoor je steeds de helft van elke shift aanwezig bent. Daarnaast stuur je een zeer ervaren voorman supervisor aan die jou assisteert met opstellen van planningen, opleidingen, werkvergunningen, keuringen, urenregistratie, opleidingen etc. Je werkt nauw samen met de maintenance manager die verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de installaties. Op de plant leg je verantwoording af aan de plantmanager.

   Je draagt zorg voor een soepel verloop van het gehele productieproces, de juiste leverperformance en continuïteit. Samen met de maintenance manager zorg je dat het proces steeds stabieler kan opereren. Jij richt je hierbij voornamelijk op de menskant. Je bouwt aan een stabiel team en geeft vorm aan de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van mensen. Je draagt zorg voor de juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting binnen de ploegen en dat mensen gemotiveerd en succesvol hun werk doen. Hierdoor wordt personeelsverloop en verzuim tot een minimum beperkt. Daarnaast zorg je voor het naleven van de veiligheidsvoorschriften en juist gebruik van PBM. Je hebt een scherp oog voor het verbeteren van processen en technieken waar nodig stuur je direct bij. Met jouw coachende leiderschapsstijl ben je nadrukkelijk coachend en controlerend aanwezig in het werkveld en stuur je op het zelfstandig uitvoeren van taken en eigen verantwoordelijkheid. Maar indien nodig ben je duidelijk en spreek je mensen aan op hun gedrag. Door jouw eenduidige aansturing breng je rust, structuur, duidelijkheid en zorg je voor een goede werksfeer en onderlinge samenwerking.

   Natuurlijk kan er nog van alles verbeterd worden aan deze vrij jonge installatie en hier ligt dan ook een grote uitdaging. Jij denkt mee over wat beter en efficiënter kan en komt hierin met realiseerbare voorstellen. Ook ga je aan de slag met het creëren van overzicht en duidelijkheid door structuren, processen en werkwijzen in kaart te brengen, te optimaliseren en vast te leggen. Je zorgt dat je verbinding houdt met de medewerkers, hen betrekt bij de verbeterplannen en draagvlak creëert waarbij heldere communicatie voorop staat.

   Kortom: door jouw proactieve en gestructureerde manier van werken, ontstaat een goed georganiseerde werkomgeving met overzicht en rust met als gevolg daarvan meer efficiëntie en werkplezier!

   Functie-eisen

   • Afgeronde MTS / HTS-opleiding;
   • Leidinggevende ervaring in een relevante productieomgeving, bijvoorbeeld: baggerindustrie, recycling, milieutechniek, betonindustrie, GWW of bodemreiniging;
   • Affiniteit met scheidingstechnieken, ontwateringstechnieken, waterzuivering of metaalterugwinning;
   • Woonachtig in Noord Holland


   Persoonskenmerken
   Je bent een people manager die met energie en enthousiasme anderen motiveert en tegelijkertijd structuur weet aan te brengen en helder communiceert. Je houdt van de combinatie van theorie en praktijk en staat zelf ook graag “met je voeten in de klei”.

   Je maakt graag verbinding met mensen, weet het beste in anderen naar boven te halen, bent toegankelijk, betrouwbaar en voorspelbaar ‘omdat je zegt wat je doet en doet wat je zegt’. Je werkt graag samen met anderen en bent je ervan bewust dat je andere nodig hebt om ‘de klus te klaren’. Toch ben jij ook degene die de beslissingen neemt, want je weet waar het over gaat en bent in staat de lijnen uit te zetten.

   In een dynamische omgeving behoud jij het overzicht en de rust. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat snel te zien waar verbetering mogelijk is. Je bent zelfstandig, hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en durft beslissingen te nemen. Bij problemen trek je aan de bel en deel je tijdig informatie. Je haalt indien nodig de juiste personen erbij met als doel om de juiste oplossing op de juiste plaats door de juiste persoon te realiseren.

   Werken bij Blue Phoenix Group
   Dit is waar Blue Phoenix Group voor staat:

   De as in ons bedrijf komt van energiebedrijven die afval verwerken. Deze zogenaamde waste-to-energy fabrieken doen er alles aan om zoveel mogelijk uit afval te halen. Ondanks dat blijft er uiteindelijk as over als residu. Als dit residu niet wordt gerecycled, wordt het meestal begraven op een stortplaats.

   Bij Blue Phoenix Group, zien we stortplaatsen niet als de eindbestemming voor asresidu. Nee, we zien nieuwe kansen. We zien materialen om gebouwen mee te bouwen, snelwegen en bestrating aan te leggen. We zien metalen voor nieuwe auto’s, computers en mobiele telefoons. En we zien een toekomst waarin waste-to-energy volledig circulair is.

   Bij Blue Phoenix Group zijn we ervan overtuigd dat er niet zoiets bestaat als afval. Met een gepassioneerd team helpen we wereldwijd waste-to-energy bedrijven om te recyclen wat onmogelijk te recyclen lijkt te zijn. We staan niet alleen in deze missie en bundelen krachten waar we dat kunnen. We werken nauw samen met fabrieken, makers van overheidsbeleid, toezichthouders, engineers en wetenschappers. Samen kunnen we een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld.

   “We zijn Blue Phoenix werkend aan een duurzame toekomst.”

   Interesse
   Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.
   Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de website www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.