HomeCareersOperator Elemetal
   23 March 2021

   Operator Elemetal

   Location
   Rotterdam, The Netherlands

   Area of expertise
   Operations

   Employment
   Fulltime

   Contract
   Permanent

   Blue Phoenix Group is marktleider in het verwerken van bodemas. Door verbranding van o.a. huisvuil wordt energie geproduceerd in de vorm van warmte en elektriciteit. Na de verbranding blijft (bodem)as over. Deze bodemas bevat diverse metalen (ijzer, aluminium, koper, zink) maar het grootste deel bestaat uit mineralen. Door de bodemas met de modernste technieken te verwerken, maken we zowel de metalen als mineralen weer toepasbaar voor gebruik in diverse economische sectoren. Wij zijn een jonge dynamische organisatie, actief in Nederland, United Kingdom, Frankrijk, Duitsland, United States, Singapore en Australië. De gepatenteerde technologie is 10 jaar geleden ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

   Elemetal is een dochteronderneming van Blue Phoenix, een jong hightechbedrijf opgericht in 2009 als een spin-off van de TU Delft. Vandaag de dag hebben we een grote expertise opgebouwd in het duurzaam scheiden van metalen en het chemisch terugwinnen van o.a. zink uit afvalstromen d.m.v. loging (“Leaching”). Dit doen we door zelf nieuwe technologieën te ontwikkelen en de teruggewonnen metalen toepasbaar te maken in de circulaire economie.

   Wegens opstarten van een nieuwe installatie in de Botlek is Elemetal op zoek naar een fulltime Operator met minimaal niveau B.

   Doel functie
   Draagt zorg voor de bediening, inregeling en onderhoud van het productieproces. Het garanderen van ieders veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel.

   Functiebeschrijving
   De Operator is werkzaam in een chemische procesinstallatie in een 3-ploegenoperatie. Als Operator draag je zorg voor de juiste instellingen en bediening om uiteindelijk grondstoffen (o.a. zink derivaten) te produceren die voldoen aan de kwaliteitseisen. Tot de dagelijkse werkzaamheden behoort ook het klein onderhoud aan de installatie. Van de Operator wordt ook verwacht dat hij/zij dit productieproces zo goed mogelijk begeleidt. Orde, netheid en veiligheid (machines, werkplek etc.) behoren tot de verantwoordelijkheden van de Operator. De Operator signaleert tijdig storingen en lost deze storingen (indien mogelijk) op in samenwerking met de Lead Operator.

   Taken en verantwoordelijkheden

   • Bedient veilig en verantwoord en stelt zo nodig apparatuur en besturingselementen bij van het productieproces;
   • Voert kwaliteitscontroles uit op proces en/of product;
   • Pleegt (licht) onderhoud aan productiemachines;
   • Optimaliseert procesverloop en/of product;
   • Houdt overzicht van het productieproces;
   • Houdt de productielocatie en de installatie schoon;
   • Heeft oog voor een veilige werkomgeving voor zichzelf en zijn collega’s;
   • Meldt near misses, incidenten, schades en afwijkingen direct aan de leidinggevende.

   Functie-eisen

   • MBO werk- en denkniveau (minimaal VAPRO B of verglijkbaar);
   • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord en geschrift;
   • Kwaliteitsgericht, resultaatgericht en oplossingsgericht;
   • Analytisch, lerend vermogen, hands-on en creatief.

   Bevoegdheden
   Bij onveilige situaties is een Operator bevoegd om het werk stil te leggen en indien nodig actie te ondernemen.

   Benodigde Certificaten

   • VCA Basis, dit is eventueel te behalen via de werkgever;
   • Heftruck, dit is eventueel te behalen via de werkgever;
   • BHV, dit is eventueel te behalen via de werkgever.

   Wij bieden
   Een zelfstandige en dynamische (voltijd)baan met ruimte en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Hierbij bieden wij je een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonusregeling en een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je komt in een uitdagend, open minded en vooruitstrevend team te werken, waarin je flexibiliteit, een ontspannen sfeer en collega’s met passie voor het vak kan verwachten.

   Startdatum
   Vanaf 1 juni 2021.

   Solliciteren
   Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bert-Jan Kuipers, tel. 06-83631845. Je motivatiebrief met CV kun je mailen naar info@elemetal.eu.