Group homeCareersPlant Manager
25 October 2021

Plant Manager

Location
Botlek,The Netherlands

Area of expertise
Operations

Employment
Fulltime

Contract
Temporary/Permanent

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en circulaire economie? Wil jij werken bij een bedrijf dat gericht is op technologie, groei en het creëren van een duurzame toekomst? Lees dan snel verder!

In de Botlek is Elemetal bezig een demonstratiefabriek in gebruik te nemen om zink uit verschillende secundaire afvalstromen terug te winnen en om te zetten in verschillende zinkderivaten. Voor de operatie van deze fabriek is Elemetal op zoek naar een Plant Manager die de operatie naar een hoger niveau zal tillen. De productie zal moeten toegroeien naar een volcontinue operatie op basis van 24/7 en 5 ploegen.

Elemetal is een jong hightechbedrijf opgericht als een spin-off van de TU Delft. Zij maakt deel uit van de Blue Phoenix Group dat marktleider is in het opwerken van residuen (bodemassen) van afvalenergiecentrales (AEC’s). Elemetal heeft een grote expertise opgebouwd in het scheiden van moeilijke afvalstromen door middel van chemische, hydrometallurgische en fysische (scheidings)technieken.

Wij geloven in een wereld dat zich richting een duurzaam gebruik van energie en grondstoffen beweegt die een oneindig hergebruik mogelijk maakt van deze middelen.

Functieomschrijving

Als Plant Manager ben je verantwoordelijk voor het totale productieproces. Je zorgt ervoor dat de productiedoelstellingen behaald worden, dat kwaliteitscontroles uitgevoerd worden, dat de juiste werkinstructies opgevolgd worden (voor, tijdens en na de werkzaamheden) en zorgt voor een veilige en verantwoorde werkomgeving. Het bijhouden van ongevallen en bijna ongevallen en hierop actie ondernemen wanneer mogelijk, behoort ook tot jouw dagelijkse taken als Plant Manager. Je bent tevens verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van de operationele medewerkers.

De Plant Manager participeert en denkt mee in testen die kunnen leiden tot procesverbeteringen en ontwikkeling van de installatie, voert overleg met diverse partijen over o.a. bestellingen en verbeteringen, signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen. Logistieke planning en afhandeling voor de aan- en afvoer van grondstoffen en producten dient gestroomlijnd te worden. Ook bewaak je als Plant Manager het budget en stelt lange termijn plannen op. Daarnaast zorg je ervoor dat de installatie goed onderhouden wordt en plant onderhoudstops wanneer nodig. Het aanhouden van spare parts is hierbij ook van belang. De Plant Manager werkt zo nodig nauw samen met de diverse afdelingen binnen Elemetal en Blue Phoenix Group.

Verder zijn de taken en verantwoordelijkheden van de Plant Manager:

 • Toezicht houden op het productieproces.
 • (Mede)verantwoordelijk voor opleiding, coaching en beoordeling van (productie)medewerkers.
 • (Mede)verantwoordelijk voor de planning en het inplannen van medewerkers, ploegendienst, overwerk, pauzes, vakanties.
 • Participeren in testen die leiden tot verbetering en ontwikkeling van de bestaande installatie.
 • Overleg voeren met leveranciers over bestellingen en leveringen.
 • Werkzaamheden standaardiseren en procedures implementeren.
 • Het signaleren van knelpunten en voorstellen doen ter verbetering.

Functie-eisen

 • HBO of WO werk- en denkniveau: Chemische technologie/ Mijnbouw/ Werktuigbouwkunde/ Procestechnologie/ Grondstofverwerking/ Recycling/ Civiele Techniek/ Metallurgie en aanverwante richtingen;
 • Relevante werkervaring in een productieomgeving in de chemische procesindustrie;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • Voldoende technische ervaring om de operators aan te kunnen sturen;
 • Hands-on mentaliteit, resultaatgericht en zelfstandig;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

Een zelfstandige en dynamische baan met ruimte en mogelijkheden om je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Hierbij bieden wij je een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonusregeling en een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Voor meer informatie kijk op www.bluephoenix-group.com of solliciteer met je motivatiebrief en CV via recruitment.eu@bluephoenix-group.com

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.