Group homeCareersQ&E Coordinator
7 February 2023

Q&E Coordinator

Location
Assendelft,The Netherlands

Area of expertise
Quality & Environment

Employment
Fulltime

Contract
Temporary/Permanent

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en circulaire economie? Wil jij werken bij een bedrijf dat gericht is op technologie, groei en het creëren van een duurzame toekomst? Enthousiast geworden? Dan is een baan bij Blue Phoenix Group wellicht iets voor jou!

Blue Phoenix Group is marktleider in het verwerken van bodemas. Door verbranding van o.a. huisvuil wordt energie geproduceerd in de vorm van warmte en elektriciteit. Na de verbranding blijft (bodem)as over. Deze bodemas bevat diverse metalen (ijzer, aluminium, koper, zink) maar het grootste deel bestaat uit mineralen. Door de bodemas met de modernste technieken te verwerken, maken we zowel de metalen als mineralen weer toepasbaar voor gebruik in diverse economische sectoren. Wij zijn een jonge dynamische organisatie, actief op 4 continenten en private equity owned. De gepatenteerde technologie is 10 jaar geleden ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

ACCN is een dochteronderneming van Blue Phoenix Group en is opgericht om wastechnologie te bieden waarmee het mineraal kan voldoen aan de "Green Deal", die is opgezet door de Nederlandse overheid en de Nederlandse afvalverbrandingsbedrijven om alle verwerkte mineralen als een vrij toepasbaar product mogelijk te maken op de Nederlandse markt. Samen met een klein, gedreven team stuur je een fabriek aan die als doel heeft om de ingaande assen te verwerken tot vrij toepasbare producten. De fabriek en technologie zijn nieuw en nog volop in ontwikkeling. Samen met je collega’s ben je elke dag bezig om Nederland een groene toekomst te geven. 
 

Functieomschrijving

De QE coordinator is verantwoordelijk voor het opbouwen en beheer van de verschillende kwaliteitssystemen. Je taken omvatten onder meer het continu verbeteren van de processen en producten met focus op de kwaliteit van de eindproducten.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ingaande en uitgaande stromen en stelt processen en procedures op om de kwaliteit van deze stromen te waarborgen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de eisen die door de overheid worden gesteld aan de mineralen die geproduceerd worden en als vrij toepasbare bouwstof ingezet moeten kunnen worden. Een andere belangrijke doelstelling is het optimaliseren van de metaal opbrengst. Je ondersteunt productie bij het implementeren en uitvoeren van procedures en instructies. Hij/zij is bekend met de geldende wet- en regelgeving en bewaakt de procedures voor ACCN. De QE coördinator is sturende in het lerend vermogen van de operatie en minimaliseert herhaling van eerder gemaakte fouten.

De taken van de QE Manager zijn verder:

 • Optimaliseren, bewaken en borgen van de kwaliteit van de mineralen (acceptatie, keuring en certificering);
 • Optimaliseren, bewaken en borgen van de metaal terugwinning (grade, recovery, analyse);
 • Initiëren, coördineren, bewaken en aansturen van kennis en technologie vereiste (R&D) projecten voor de ACCN operatie;
 • Aansturen, begeleiden en opleiden van proces engineers/kwaliteitsmedewerkers;
 • Implementeren van Data analytics om zo de operatie data gedreven te maken;
 • Invulling geven aan het acceptatie-protocol van binnenkomende bodemassen;
 • Plannen en opdracht geven voor keuringen (o.a. acceptatie, keuringen, milieuwetgeving) en analyses;
 • Verzorgen van jaarlijkse Green Deal rapportages voor diverse klanten.
   

Functie-eisen
 

 • Ervaring als kwaliteitsmanager in groot grond-/mineraalverzet en/of recyclingbranche is een pre;
 • Aantoonbaar kennis van wet- en regelgeving Afvalstoffen;
 • Ervaring met operationele data-analyse in de sector industriële processen is een pré;
 • Ten minste HBO+;
 • Analytisch, praktisch, stressbestendig en weten van aanpakken;
 • Uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels zowel gesproken als in schrift;
 • Niet erg vinden om buiten door de modder te lopen.

 

Wij bieden

Een zelfstandige en dynamische baan met ruimte en mogelijkheden om je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Hierbij bieden wij je een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonusregeling en een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Solliciteren

Voor meer informatie kijk op www.bluephoenix-group.com of solliciteer met je motivatiebrief en CV via recruitment.eu@bluephoenix-group.com

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.